V&D dag ‘Opstellingen met Karakterstructuren’


Door Rikkie Postema

Opstellingen of systemische werk heeft zich in de loop der tijd uitgebreid tot verschillende varianten. Ook deze workshop is een variant op de traditionele familie opstellingen. De opstellingen zijn gericht op innerlijke persoonlijke aspecten (het karakter) wat ruimtelijk wordt weergegeven door vijf elementen. Ieder element heeft het basisgegeven van dualiteit in zich, componenten van elkaar aanvullende of afstotende delen. Met deze opstellingen krijg je, aan de hand van je gevoelservaring, inzicht in hoe de energieën van de elementen zich ten opzichte van elkaar verhouden.

De opstelling kan beginnen met een onderwerp van de ‘inbrenger’. Dan worden vijf elementen (ruimte, vuur, aarde, lucht of wind en water) opgesteld door representanten, of er wordt gewerkt met vloerankers die de elementen vertegenwoordigen.

De vijf elementen zijn energieën waaruit alles bestaat. Het is een complex geheel waarin de mate van balans kan worden opgespoord, begrepen en eventueel hersteld kan worden. 

Over Rikkie:
Gedurende 15 jaar werk ik met opstellingen waarbij ik het laatste anderhalf jaar ook de vijf elementen inbreng. De vijf elementen zoals ik ze gebruik komen overeen met de benadering van het Tibetaans boeddhisme, waarin ze een breed gebied beslaan. 20 jaar geleden ben ik mij gaan verdiepen in het boeddhisme. Het boeide mij uitermate waardoor ik een opleiding ging volgen voor Lu-Jong Teacher (Tibetan Healing Yoga). Dit is een yoga-vorm die gebaseerd is op de vijf elementen. Het heeft mij veel gebracht aan inzicht, helderheid en door praktisch iets ‘werkbaars’ in handen te hebben. Deze rijkdom deel ik graag met anderen.

Datum: 28 maart 2021
Tijd: 10-17.00u
Locatie: Centrum De Gouden Piramide, Grote Wade 21c, Nieuwegein
Begeleider/Organisator: Rikkie Postema/ Maria Geelen
Max. deelnemers:12
Kosten:25,-/35,-
Aanmelden/Meer info
:secretariaat@rebalancing-nederland.nl

< terug naar agenda