Anja van Bree

Rebalancer Anja van Bree

Mijn kennismaking met Rebalancing is alweer zo’n tien jaar geleden. Ik lag bij een leuke dame op tafel tijdens een workshop Kleurenlicht. Zij nam afwisselend mijn armen op, benen op, maakte contact met mijn lichaam en vlijde de arm of het been weer neer. Ik gaf heel behulpzaam steeds het betreffende lichaamsdeel aan… en kreeg de uitnodiging om ‘niets’ te doen. He-le-maal niets…

Maar jeetje ik wist écht niet hoe ik ‘niets’ moest doen. In die tijd was ik grenzeloos dienstbaar, behulpzaam, dacht ik altijd 10 stappen vooruit, dacht te weten wat een ander nodig had, was ik heel alert, was mijn hoofd superdruk en mijn lichaam één en al spanning.

Het was héél confronterend voor me en tegelijkertijd genoot ik van de aanraking! Ik had eerst geen idee wat er gebeurde… Later kon ik gaan benoemen dat de aanraking liefdevol was, zonder oordeel. Ik wist meteen dat ik hier meer van wilde weten. Wat gebeurde hier? Het bleek dat ik professioneel aangeraakt werd door een heuse rebalancer! Mijn interesse werd gewekt en ik ben kort erna afgereisd naar Siddeburen voor de Open Dag. Daarna mezelf aangemeld voor de befaamde Zomerworkshop: wát een beleving! Zo fijn, vooral ànders dan wat ik gewend was.

Het viel me ook op dat ‘iedereen’ aardig was, dat er geen gedoe was zoals in andere organisaties of zoals op mijn werk. Ik werd opgemerkt, voelde me gezien en dat was nieuw en ook een beetje onwennig voor mij. Er gebeurde tijdens die paar dagen van de Zomerworkshop al ontzettend veel met me. Ik kwam voor mijn gevoel kilo’s lichter thuis met de mededeling dat ik het Basisjaar (nu Inspiratiejaar) van de Rebalancing opleiding ging doen!

De Rebalancing opleiding heb ik als zeer waardevol ervaren. Transformerend, een ijkpunt in mijn leven zelfs! Ik heb mijn weggestopte eigenheid tijdens die drie jaar weer goed tevoorschijn kunnen laten komen. Durfde de processen die zich aandienden in het ‘veilige Rebalancing veld’ aan te gaan. Wat had ik tijdens mijn leven veel ballast verzameld en in mijn lichaam opgeslagen. En hoe bijzonder fijn voelde het als die ouwe troep die in mijn lichaam en geest knelde, in beweging kwam en zelfs mijn lichaam verliet: het gaf ruimte en mijn lichaam werd beweeglijker, minder stijf.

De bewustwording over beperkende overtuigingen, op welke fronten ik mezelf tekort deed, wat ik allemaal droeg voor een ander kwam behoorlijk binnen. Die processen zijn echt niet makkelijk geweest, doch ik voelde me gedragen in mezelf en in het liefdevolle veld, waardoor ik de veiligheid kon voelen en tóch verder durfde te gaan. Er kwam steeds meer vertrouwen in Mij: maskers af, stukjes harnas afgepeld, zachter, liefdevoller en steeds vaker een open hart en buik. Mijn leven bleek een stuk leuker en minder zwaar te kunnen voelen!

Het werd me steeds duidelijker dat ik in een flow was beland en dat de volgende te nemen stap steeds helderder zichtbaar werd. Tijdens het tweede jaar kwam ineens het idee en de logische stap om mijn eigen praktijk te starten. Op 5 mei 2011 (mijn éigen Bevrijdingsdag!) schreef ik bij KvK mijn bedrijf in en  ‘Luisteren naar je lijf, praktijk voor Rebalancing’ zag het levenslicht!

Ik speelde met de synchroniciteit en stelde me voor hoe mijn praktijk eruit zou komen te zien en dat er een x aantal cliënten per maand kwamen. Mijn baan hield op te bestaan en in plaats van stress en een verdrietig gevoel had ik een ‘jippie’ gevoel! Ik kreeg de mogelijkheid om met een vertrekregeling de tijd, die ik anders voor mijn baas reserveerde, nu voor mijn eigen praktijk kon inzetten.

Mijn praktijk en ik hadden nu de financiële mogelijkheden én de ruimte om te gaan groeien en bloeien! Toen ik de stap nam om vanaf mijn zolderkamer, via een praktijk voor Fysiotherapie naar een eigen, gehuurde praktijkruimte in Brielle te gaan, bleef de stroom cliënten meegroeien. Er was meer ruimte gecreëerd waardoor er ook meer ruimte ontstond voor meer cliëntaanbod. Ik had een bloeiende praktijk…

Mijn echtgenoot en ik hadden al enkele jaren de wens om vrij te wonen. De drukte en stress die aanwezig is in het westen maakten dat we naar een rustiger woonomgeving verlangden. Toen de verkoop van ons huis een feit was, vonden we kort erna Het Huis. Maar…, dit stond wel op drie uur rijden, in Zuid- Oost Groningen…. We hadden een droom die nu realiteit kon worden. En de nieuwe plek voelde zó goed, dat we de stap hebben genomen, ondanks de verhalen en angsten…

Rebalancing heeft me veel ruimte gebracht. Ruimte in mijn lijf, in mijn gedachten, in mijn leven en nu ook in mijn leefomgeving. En dat geeft rust, maakt blij!

Sinds een paar weken heb ik frisse zin om naast het nog hebben van een klantenkring in het westen, ook in het noorden mijn praktijk weer op te pakken. De verhuismoeheid is weg, de creativiteit stroomt weer en de energie is opgeladen! Ik voel vertrouwen om te gaan ontdekken, om onbekende stappen aan te gaan. Gewoon omdat ik bodem voel en ‘weet’ dat alles goed is. Ik voel me dankbaar dat de eerste ‘noordelijke’ cliënten binnendruppelen. En dat ik ook hen kennis mag laten maken met Rebalancing en de andere mooie technieken waar ik gebruik van mag maken, zoals Cranio, Kleurenlicht en energiewerk.

Nieuwsgierig geworden? Kijk of er een Rebalancer in jouw buurt zit en neem die stap om een afspraak te maken. Laat je verrassen door wat er allemaal te voelen is in je lijf!

Warme groet,

Anja van Bree, Ter Apelkanaal (GR)