Ingmar Zondervan

zondag 24 juni 2018


Periodiek zetten we op deze plaats een rebalancer - lid van Platform Rebalancing Nederland - in de schijnwerper.
Deze keer is dat Ingmar Zondervan.


 ingmar.png

 

Don’t worry, be present!

 

Body-meditation
Mijn Rebalancing-leven begon 28 jaar geleden en liep parallel met het ontwaken van mijn vaderschap en de geboorte van mijn dochter en zoon, waardoor ik sterk het verlangen had om te gaan ontdekken wie ik nu eigenlijk was. Ik maakte toen ook kennis met de actieve meditaties van Osho en de kwaliteit die meditatie kan geven aan je leven. Rebalancing betekent voor mij bewustzijn  brengen. Zonder oordeel te voelen, zonder iets te manipuleren. Een body-meditation! Aanwezig zijn met aandacht en compassie. En bewustzijn is alles wat telt. Meer is er niet nodig. In de Engelse taal spreek je van 'presence' en dat woord komt dicht in de buurt van 'present'. Dat is het voor mij ook. Aanwezig zijn in hier en nu is een cadeau. En de vrijheid die ik ervaar in het hier en nu. Een aanraking is altijd in hier en nu.

Een belangrijke inspiratie voor mij is de Trägering-techniek en de benadering van Anubuddha en Anasha in Arun Conscious Touch. In mijn opleidingsjaren heb ik het plezier gehad om les te krijgen van Fabienne Hirsch, een Française die mij heeft bijgebracht dat bewustzijn en aanraken vooral speels  en vloeibaar mag zijn. Die speelsheid kom ik ook bij Anubuddha tegen, maar wel met totale presentie in het contact. (Anubuddha is ook een van de grondleggers van Rebalancing.) De tai-chi lessen van Barbara van Rooyen hebben mij veel gebracht in mijn werkhouding. Dat is niet alleen tijdens sessies waardevol, maar in elk moment van mijn leven.

'This is not the most serious moment in your lifetime'(Anubuddha)
Als ik terugdenk aan mijn Rebalancing opleidingsjaar destijds  was dat voor mij een grote transformatie. Een jaar met iedere maand een trainingsblok van soms een week. Dat was pittig.
De Rebalancing opleiding vond toen nog plaats in Lekkerkerk op de boerderij van Jozef en Maria (echt waar!), waar we 's morgens dynamische meditatie deden en de buurman daarna over de rooie ging vanwege de herrie die we produceerden. Van dynamische meditatie heb ik altijd veel gehouden. Die energie die daar vanuit gaat en daarna de stilte die ontwaakt. Prachtig! Twee jaar geleden was ik op 'Osheanic', een meditatiecentrum in Fortaleza (Brazilië), waar ik de dynamische meditatie heb meegemaakt met levende muziek en Braziliaanse vibraties. Rebalancing vind ik ook uniek omdat het ontstaan is uit de visie en de wereld van een verlichte meester, Osho. En dat Rebalancing werkt vanuit heelheid en niet vanuit een oplossingsgerichte benadering waarbij iets zou moeten veranderen. Een sessie is niet een proces uitwerken of problemen helpen oplossen, maar een ontmoeting met bewustzijn waarin iets kan gebeuren.

Mijn praktijk
Mijn praktijk helpt mij een commitment aan te gaan. Ik moet eerlijk zeggen dat die er niet altijd geweest is bij mij. Ik laat me makkelijk afleiden door andere dingen die in mijn leven ook plaatsvinden. Ik tuinier graag, maak lange fietstochten op de roeifiets door Europa of peddel door Friesland en Overijssel met mijn lief per kano. Ik ben er ook een poosje uit geweest. Sinds een paar jaar ben ik aan het terugkeren met een frisse blik, en maak ik stappen om opnieuw met mijn kwaliteit het heilige vuur in te gaan. Ik voel me een herintreder. Niet alleen wat betreft mijn praktijk, maar ook elke dag opnieuw bij het opstaan. Ja zeggen tegen mezelf, bij het ontwaken 's morgens vroeg. Bewust worden betekent voor mij wakker zijn. Wat mij betreft is de wereld klaar voor Rebalancing.
Liefde is een mooi bijproduct van bewustzijn.

Liefs,
Ingmar Zondervan, Tuitjenhorn (NH)
www.ingmar-zondervan.nl

 

Zelf bij een rebalancer ervaren wat Rebalancing is? Hoe dat voelt?
Een rebalancer vind je op de pagina Zoek een rebalancer.

Liever meedoen aan één- of meerdaagse workshop?
In onze Agenda worden workshops aangeboden.

 

Inspiratie

Joke Mulder

zondag 15 november 2020

José van de Vooren-Sprengers

donderdag 1 oktober 2020

Piet Jan Hollemans

maandag 24 augustus 2020

Sofie Meijer

woensdag 8 juli 2020

Steef Tomas

woensdag 3 juni 2020

Inge Kraan

maandag 13 april 2020

Jaya Esther

vrijdag 10 januari 2020

Malik John van der Rest

maandag 11 november 2019

Bernadette Hermans

woensdag 11 september 2019

Janneke Venema

vrijdag 5 juli 2019