Mieke Meesen – In memoriam

woensdag 21 juli 2021

In Memoriam

Onze lieve Mieke is niet meer hier:
‘Ik ben naar de hemel’, is onze troost.

Heerlen, 8 december 1973 • Wassenaar, 17 december 2021

Mieke…

Een eerlijke authentiekeling
met een vrolijke, enthousiaste schaterlach

Een dappere ontdekker
met expertise in diep duiken

Een zachte, zorgvuldige aanraker
met warmte duwtjes gevend in je rug

Een grote dierenvriend
met gevoel voor knuffels geven

Een crea bea
met zoveel talentvolle zijdes

Een donkere kant
met pittige ochtenden

Een engel
nu met een nieuw huis
ergens in het universum 

Van fotograaf naar Rebalancer, een logische stap

Mijn eerste beroep was dat van portret fotograaf.
Fotograferen was een slimme zet van mezelf, want mét de camera durfde ik van alles wat ik zonder vaak niet durfde.
Als ik nieuwsgierig was naar iemand vroeg ik of ik hem of haar mocht fotograferen; zo kwam ik met veel mensen in contact.
Mijn camera was een veilig attribuut om me achter te verschuilen, en dat was nodig want ik vond het heel spannend om met mensen in contact te zijn.

20 Jaar lang portretteerde ik in opdracht mensen van allerlei pluimage; kunstenaars, acteurs, politici, CEO’s, allerlei bekende en onbekende Nederlanders.
Het was een heel afwisselend, avontuurlijk, creatief en vrij vak.

Onbewust hoopte ik bij tal van deze mensen ook de kunst van het leven een beetje af te kunnen kijken. Kon ik bij hen ontdekken hoe ik mijn leven aan moest pakken?

Dat werkte niet voldoende; als je veel naar andere mensen kijkt en zelfs achter hun voordeur mee mag kijken, kom je er nog niet achter wie je zelf bent.
Gaandeweg ontdekte ik dat het vruchtbaarder was mijn blik naar binnen te richten i.p.v. naar buiten, om daar de antwoorden op mijn vragen te vinden.
Toen Rebalancing op mijn pad kwam was dat het startpunt van mijn reis naar binnen en het vinden van mijn eigen waarheid.

Meteen bij de eerste sessie was ik gegrepen en gefascineerd door de aandacht voor en interesse in mijn lichaam.
Ik voelde dat dit voor mij veel meer in zich had dan het praten alleen dat ik al veel bij psychologen had gedaan.
Ik kreeg eindelijk zicht op het hele plaatje.
Want mijn lichaam vertelt zoveel meer dan alleen de bekende routes die mijn hoofd steeds maar aflegde…

Er werd me bijvoorbeeld duidelijk hoezeer ik uit contact was met mijn lichaam.
En dus hoeveel afstand ik had genomen tot mijn gevoel.
Ik ontdekte dat ik wegging van de aanraking, veel angst in me had en een ander ( bijvoorbeeld de Rebalancer) niet durfde te vertrouwen. Op tafel liggen en alle aandacht voor mij hebben, was iets waar ik me verre van comfortabel bij voelde.
Het werd allemaal zichtbaar en voelbaar.
Door er met nieuwsgierigheid, geduld en liefdevolle aanraking bij te zijn, kon het meer en meer transformeren.
Ik leerde te voelen, mijn gevoelens te uiten, aanraking toe te laten en te vertrouwen. Meer en meer kon ik aanwezig blijven bij alles wat zich aandiende.

Dit persoonlijke of spirituele proces, hoe je het ook noemen wilt, is een proces waar ik erg aan toegewijd ben geraakt en zeer van ben gaan houden. Een proces dat nooit stopt naar mijn idee, maar wel steeds subtieler wordt.
Mijn pad bewandelend vind ik steeds meer stukjes van mezelf terug. En ervaar ik steeds meer compassie en ruimte voor wat ik tegenkom onderweg.
Ik hou er inmiddels zoveel van dat ik ook anderen graag begeleid op hún weg.
Ik blijf hier veel over leren, beoefenen en bestuderen.

Dat begon natuurlijk bij de Rebalancing sessies die ik nam.
Daarna volgde ik de opleiding Rebalancing en deed ik verschillende trainingen bij het Centrum voor Tantra, waar ik inmiddels ook assisteer. Verder ben ik sinds enkele jaren student bij de Ridhwan en heb ik de opleiding tot IFST therapeut (Internal Family System Therapy) gevolgd.

Wat ik iedereen zou gunnen

In mijn praktijk werk ik met IFST en Rebalancing. Het is een combinatie die heel goed werkt; ze hebben overlappingen en vullen elkaar aan.

Ik help mijn cliënten hun overleving strategieën te gaan zien en begrijpen.
Én om de pijn te helen die achter de strategieën schuil gaat.
Want wanneer de pijn heelt, kunnen de beschermende mechanismen ontspannen en komt er weer energie vrij voor andere dingen.
Zoals het voelen van verbinding, balans, vitaliteit, gemak, stevigheid, kracht en het makkelijker met emoties en lastige uitdagingen omgaan.
Eigenlijk help ik ze de weg terug te vinden naar hun eigen helende kwaliteiten. Deze zijn in ieder van ons van oorsprong aanwezig, maar we zijn er deels het contact mee verloren.
We hebben namelijk allemaal een plek in ons die betrokken is, geïnteresseerd, vol compassie, moedig, wijs, kalm, vertrouwen heeft, helder is, creatief, en alles kan omhelzen en welkom heten.
Hoe meer we hier weer mee in verbinding staan, hoe meer we ons heel voelen en in balans. We kunnen onszelf gemakkelijker in de wereld zetten en alles in onszelf gemakkelijker leiding geven.

Het brengt ons naar steeds meer vermogen alle gevoelens toe te kunnen laten, naar meer draagvlak, kracht en zelfliefde.
Is dit ook wat jij zou willen dan ben je van harte welkom in mijn praktijk in Den Haag. Ik loop heel graag een stukje met je mee.

Met warme groeten,

Mieke