Rebalancing

Luisteren naar je lichaam

In Rebalancing staat het lichaam centraal. In Rebalancing leer je jezelf op een nieuwe manier kennen. Niet het denken (alles wat je al over jezelf weet) is hier het uitgangspunt, maar de gevoelde ervaring. Het lichaam heeft namelijk een geheugen. In het lichaam ligt informatie over jou en je verleden opgeslagen. Meer dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Het lichaam heeft ook een grote intelligentie die je richtingwijzers geeft. Die je laat voelen of de belangrijke dingen in je leven nog in balans zijn. Het woord Rebalancing zegt het al: re-balance, weer in balans komen.

Vaak komen mensen naar een rebalancer vanwege psychische of fysieke problemen. De rebalancer gaat dan samen met hen op zoek naar de achtergrond van die klacht. De belangrijkste leidraad hierbij is het geheel van ervaringen, gevoelens en emoties in het lichaam.
Het kan zijn dat er een (flinke) disbalans is tussen bijvoorbeeld denken en voelen, tussen geven en ontvangen, of werken en rusten. En meestal heeft die disbalans een lange geschiedenis. Door goed te luisteren naar het lichaam kom je erachter waar je aandacht aan kunt geven. Welke gevoelens erkend willen worden en welke aspecten van jezelf meer geleefd willen worden.

 

"Wordt wakker mijn hart!
De wereld gaat voorbij;
het leven is oppervlakkig en stroomt langs je heen, vragen staat vrij.
Slaap niet in je lichaam, onwetend,
terwijl de karavaan van het leven je huis voorbij gaat."

—  Rumi