Hoe werkt Rebalancing?

Rebalancing gaat ervan uit dat je lichaam en je denken effect op elkaar hebben. Je lichaam geeft weer hoe je over jezelf denkt en hoe je met de dingen die op je pad komen omgaat. Opgedane ervaringen en emoties die je (onbewust) ontkent, kunnen zich vastzetten in je lichaam en dit kan spanning geven en zijn terug te zien in het lichaam.

Het lichaam vertelt ...
De informatie en de inzichten die je lichaam je biedt hebben een heel eigen karakter en kunnen je verrassen: ze laten zien wat er op het gevoelsniveau bij je speelt. Iets wat je in de dagelijkse drukte "makkelijk" kan negeren.

Door Rebalancing sessies kom je op een geleidelijke manier meer in contact wat je op een dieper niveau beweegt. Daardoor ga je meer ervaren van de rijkdom van je gevoelsleven en je krijgt ook inzichten waar je je niet bewust van was. Meer bewustzijn van wat jou beweegt geeft je de gelegenheid om op een nieuwe manier naar situaties te kijken en andere afwegingen te maken.

Helderheid en inzicht
Om dat te kunnen bereiken gebruikt de rebalancer een unieke mix van lichaamswerk (diverse massagetechnieken, ademhalingsoefeningen, meditaties etc.) gecombineerd met begeleid zelfonderzoek. Deze mix kun je zien als een vorm van coaching waarbij je lichaam het uitgangspunt is. Je zult meer helderheid en inzicht krijgen en rust ervaren.

Bewustzijn
Bewustzijn is een belangrijk element bij Rebalancing. Bewustzijn in de zin van "in het hier-en-nu zijn" en "aanwezig zijn" bij wat je nu ervaart. Humor en nieuwsgierigheid kunnen behulpzaam zijn voor een ontvankelijke open ruimte om te ervaren wat waar is. Humor is een kwaliteit die openheid, levendigheid en ruimte voor verandering met zich meebrengt.


Voor wie zou het wat kunnen zijn?

Rebalancing is voor iedereen die interesse heeft in zichzelf, nieuwsgierig is naar wat het lichaam te vertellen heeft en bereidheid is om een laagje dieper te willen kijken.

Inhouden en aanpassen
Als kind worden we geboren met een natuurlijke mate van levendigheid, spontaniteit en onbevangenheid. Om te overleven passen we ons aan de eisen van onze omgeving of gezin aan. Wanneer we opgroeien, ontwikkelen we vooral die kwaliteiten waarin we gespiegeld en bevestigd worden. Datgene in ons wat niet bevestigd of gewaardeerd wordt - vaak is dat onze passie, woede, of gevoeligheid - houden we in. Dat inhouden en aanpassen vraagt veel zelfbeheersing en inspanning van lichaam en geest.

Lichamelijke en psychische klachten
Op lichamelijk niveau gebeurt dit inhouden door bijvoorbeeld het aanspannen van bepaalde spieren of het inhouden en aanpassen van de ademhaling. Deze processen verlopen vaak onbewust, brengen het lichaam uit zijn natuurlijke evenwicht en kosten veel energie. Het (onbewust) aanpassen kost vaak energie en kan leiden tot psychische en/of lichamelijke klachten, zoals futloosheid, stress, slapeloosheid, hoofdpijn, onvrede, piekeren of bijvoorbeeld nek- schouder- en rugklachten.
Ieder lichaam vertelt zo zijn eigen geschiedenis en is daarin uniek.

Luisteren naar je lichaam
Rebalancing laat je luisteren naar je lichaam. Het lichaam heeft verschillende manieren om je te informeren over hoe het met je gaat. Je kunt dat bijvoorbeeld merken aan  je lichaamshouding, aan waar het fijn voelt en waar je lichaam "alarm slaat". In het dagelijks bestaan kun je gemakkelijk het evenwicht verliezen tussen spanningen ontspanning. Het woord ‘re-balance’ zegt het al: soms is het nodig je evenwicht te herstellen.

Toepassingsmogelijkheden:

 • Balans terugvinden
 • Burn out behandeling
 • Controle loslaten
 • Denken reduceren
 • Fysieke klachten behandeling
 • Inzicht krijgen
 • Lichaamsgerichte begeleiding
 • Meditatie/Mindfulness
 • Omgaan met emoties
 • Ontspanning
 • Persoonlijke begeleiding
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Stress behandeling
 • Voluit leven
 • Zelfbewustzijn vergroten

 

 

 

 lichaamswerk3.png