Kees Wagenaar

Aanraken en geraakt worden

Van boer naar masseur

Rebalancing kwam op mijn pad toen ik de overstap had gemaakt van boer naar masseur. Best een flinke stap, maar soms duwt het Universum je zachtjes een andere kant op, omdat wat je deed niet meer goed past. Massage alleen, en dan zeker vanuit sporttechnische ingang, was niet wat mij voedde. Veel meer was, ben en blijf ik benieuwd naar het grotere plaatje, naar wat klachten je te vertellen hebben, wat er leeft in het lichaam en gezien wil worden. In alle lagen van je zijn, bewust of onbewust. En dat zichtbaar maken, voelbaar, raakbaar.

Een reis in mezelf

De opleiding werd een reis in mezelf en die reis gaat altijd door, omdat bewustzijn zoveel lagen kent. Waarschijnlijk gaat dat door tot je laatste dag hier op aarde is aangebroken. En ik ervaar deze reis als steeds meer van mezelf durven bloot te leggen, en daar waar er in mij nog schaduwen leven, die te willen zien en te omarmen. In het licht te zetten van mijn eigen bewustzijn. Daar waar ik dat zelf doe kan ik het ook aanreiken aan anderen. Als ik met Rebalancing bezig ben, met meditaties, met adem, doe ik wat ik het allerliefste doe. Dan voel ik mijn kracht en mijn passie.

Aanraken en geraakt worden

In mijn praktijk is dat dan ook mijn drijfveer, al past dat woord niet echt bij mij. Ik word niet gedreven, maar ik beweeg, en beweeg mee met wie bij mij een sessie wil doen. Waar wil iets ontladen worden, gezien zijn, gehoord, en dan door de client zelf. Ik kan iemand niet helpen, kan wel iets aanreiken, aanraken. Want daar gaat Rebalancing over. Aanraken en geraakt worden. Zowel ikzelf als de client. Want je gaat samen op reis. Het accent ligt vooral op dat de client kan ervaren dat hij of zij het zelf kan en dat niemand daarbuiten iets voor jou kan oplossen. Sta je ernaast, in nabijheid. In confrontatie soms.

Bloot leggen

Deze tijd op aarde is een belangrijke. Wat wordt er veel bloot gelegd, wat wordt er veel aangeraakt in mensen. En wat is het dan belangrijk als jij een veilige plek kunt vinden waar je met alles wat er leeft in jou even terecht kan. Dat er tijd voor je is. En ik wens ten diepste dat 2023 het jaar van de ommekeer gaat zijn. Dat we elkaar vinden of her-vinden en in verbinding mogen zijn en blijven.

Kees Wagenaar

Het Zonnehuis