Wat is Rebalancing?

Rebalancing® is een lichaamsgerichte benadering waarbij je door aandacht en aanraking jezelf beter leert kennen, persoonlijk groeit en met positieve levensenergie de obstakels overwint die het leven ons brengt.

Het helpt je stil te staan in het hier en nu en brengt je beter in contact met wie je écht bent.

Het lichaam vertelt

Rebalancing sessies laten je ervaren hoe het is om jezelf op een nieuwe manier te leren kennen; alles wat je al over jezelf rationeel weet, is hier níet het uitgangspunt. Maar juist het ervaren van jezelf in je lichaam.

Kunnen nadenken over jezelf, betekenis geven aan gebeurtenissen, zijn belangrijke rationele vaardigheden.

Toch brengt inzicht alleen niet altijd de gewenste verandering. In gevoelens, zoals somberheid en fysieke signalen zoals pijn zit informatie opgeslagen. Dit zegt iets over wat je hebt meegemaakt, je overtuigingen en wat je hebt geleerd.

Het gaat over wat je nodig hebt, wat je wilt en wie je in essentie ben.

Aandacht geven aan wat je ervaart, maakt makkelijk duidelijk wat je lichaam je te vertellen heeft.

Wat is Rebalancing

Bewust Zijn

Het lichaam is een bron van intelligentie die je richtingwijzers kan geven die jij kunt gebruiken in je leven. Via het lichaam laat een Rebalancer je voelen wat echt belangrijk is voor jou. Het creëert meer bewustzijn en raakt aan een helder ‘weten’ voorbij de ratio. Je beseft dat het klopt.

Luisteren naar je lichaam

Als je goed luistert naar je lichaam kom je erachter welke gevoelens erkend willen worden. Je gaat begrijpen waarom je de dingen doet zoals jij ze doet. Het is niet altijd gemakkelijk dat onder ogen te zien. Maar het opent wel de weg naar verandering, naar een nieuwe balans waarin jij beter tot je recht komt. Durf je?

Wat is Rebalancing?

Rebalancing is een lichaamsgerichte benadering die leidt tot persoonlijke groei.
In individuele sessies is alle aandacht voor jou, zonder oordeel, terwijl jij leert luisteren naar je lichaam en contact te maken met voor jou essentiële informatie.
Een Rebalancer gebruikt daarvoor verschillende massage, onderzoeks-, gespreks- en ademtechnieken. Zo leer jij jezelf beter kennen en ervaar je een gevoel van ruimte en ontspanning, in je lichaam én in je hoofd.

Hoe werkt Rebalancing?

Door aandachtige en diepe massage word je je bewust van je lichaam en alles wat vastzit in je spieren en bindweefsel. Ons lichaam slaat ervaringen en emoties op die niet doorvoeld konden worden; daardoor raken we gespannen, vervreemd van ons gevoel, gaan we ‘in ons hoofd zitten’. Door contact te maken met die oude gevoelens van angst, woede, verdriet, onmacht, maar ook van liefde, vreugde, speelsheid en levenslust, kun je hierin lichamelijk en geestelijk ontspannen op een diep niveau. Er komt ruimte voor nieuwe inzichten in jezelf.

Daarom kiezen wij voor Rebalancing!

Rebalancers zijn ervan overtuigd dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. En dat een lichaamsgerichte aanpak je bewustwording verruimt en in contact brengt met een diep weten. Je ontspant, zowel mentaal als fysiek. Je komt weer in contact met je levensenergie. Je komt dichter bij je authentieke zelf. Hierdoor kun je heldere keuzes maken, die helemaal bij jou passen. Dat hebben we zelf al mogen ervaren. En we gunnen dit iedereen van harte!

Door Rebalancing komt meer verbinding tussen je denken, je lichaam en je hart & ziel. Het wordt steeds gemakkelijker te voelen wie je werkelijk bent en wat jij werkelijk wilt en nodig hebt. Daardoor wordt het zelfgenezend vermogen van je lichaam aangesproken.

Word wakker mijn hart! De wereld gaat voorbij;

het leven is oppervlakkig en stroomt langs je heen, vragen staat vrij.

Slaap niet in je lichaam, onwetend,

terwijl de karavaan van het leven je huis voorbij gaat.

 

Rumi