Oorzaken van klachten

We zien dat mensen naar een Rebalancer gaan vanwege psychische of fysieke problemen die maar niet voorbij willen gaan of zich blijven herhalen.
Een Rebalancer gaat samen met jou op zoek naar de achtergrond van je klachten om te begrijpen waar ze vandaan komen en een richting te bepalen hoe deze klachten te verminderen of te verhelpen. Het kan zijn dat er een disbalans is tussen bijvoorbeeld je denken en voelen, tussen je geven en ontvangen, tussen je werken en rusten.

Meestal heeft een disbalans een lange geschiedenis.

Als kind word je geboren met een natuurlijke mate van levendigheid, spontaniteit en onbevangenheid. Om te overleven, om gewaardeerd te worden, om liefde te ontvangen, past iedereen zich in eerste instantie aan, aan de eisen van het gezin, je familie, de school waar je naar toe gaat. Je ontwikkelt daarmee vooral die kwaliteiten waarin je bevestigd wordt.

Wat niet bevestigd wordt – vaak is dat je passie, je woede of je gevoeligheid – houd je onbewust in. Dit vraagt veel energie van lichaam en geest. Wat op de langere termijn kan uitgroeien tot psychische en lichamelijke klachten.