Ereleden

De Nederlandse Rebalancing opleiding – Rebalancing School voor Lichaamswerk en Bewustzijn – werd in 1989 opgericht door Deva Barbara van Rooyen, Rob Merkx en Jeanine van Deursen.

Zij zijn alle drie lichaamswerkers die het vak Rebalancing in Italië en India hebben geleerd.
Als Rebalancing Vereniging willen wij hen bedanken voor al hun inzet voor dit vak en deze unieke opleiding.

Ma Deva Barbara van Rooyen 

14 februari 1934 – 19 maart 2019

Barbara is tot op hoge leeftijd betrokken geweest bij de Rebalancing School, ze is tot in de 80 jaar gastdocent geweest.
Op 19 maart 2019 is Deva Barbara overleden en naar het licht overgegaan.

We zijn dankbaar voor wat zij heeft ingebracht in ons Rebalancingveld en in de Rebalancing School. Ze was voor ons een bron van inspiratie, haar krachtige energie die ze zowel in het lichaamswerk als in de Tai Chi inzette. We herinneren haar in ons hart.

Kwaliteiten van Barbara
licht, kracht, vuur, passie, lenig, beweeglijk, wijkt niet, elegant, to the point, helder, precisie, stevig, vastberaden, ogen als spiegels, gedreven, wijs, confronteren met scherpte en zachtheid, toegewijd …

Rob Merkx

Rob is nog steeds betrokken bij de Rebalancing School. Daarnaast is hij leraar in diverse Europese groepen van de Diamond Approach.
Hij heeft een grote interesse in de relatie tussen bewustzijn en het lichaam.
Rob is een grote inspiratiebron met altijd weer de rust en ruimte.
Zelf zegt hij: “Rebalancing is een praktische en levende benadering. Het is geen methode om jezelf te verbeteren, maar een uitnodiging om nu aanwezig te zijn met deze ervaring.”

Kwaliteiten van Rob
betrokken, inlevend, goede luisteraar, oordeelloos, toegewijd, leider met heel veel kennis, humor, aanwezig, diep zelfbewustzijn, standvastig, verbaal sterk, weet essentie goed te benoemen, oprecht, openend, wijs, ontspannen, moedig, vriendelijk, licht, groot hart, speels, gedreven, weet complexe dingen eenvoudig uit te leggen, integer, kan

Jeanine van Deursen

Jeanine is nog steeds betrokken en gastdocent bij de Rebalancing School. Ze geeft leiding aan de organisatie van de Rebalancing Masterclasses. Ook werkt zij individueel met mensen in haar praktijk in Doesburg.

Haar interesse gaat uit naar diep weefselwerk, zelfonderzoek, overdracht en tegenoverdracht en het werken met bewustzijn naar pijngebieden. ‘Van identificatie naar essentie’ is de basis van waaruit zij werkt.
Zelf zegt ze:
“Het mooie aan Rebalancing is te leren dat overgave aan alles wat zich voordoet het ervaren vrij maakt en het leven vol en kleurrijk en verbonden doet zijn.”

Kwaliteiten van Jeanine
gul, warm, empathisch, duidelijk, kracht, humor, aards, invoelend, doelgericht, uitnodigend om de diepte te zoeken, integer, veel kennis, helder, scherpe waarneming, stijlvol, wijkt niet,