Annelies Holtkuile

Ons leven, ons werk is vol van tegenstellingen. Vaak willen we één kant van de zaak: zon en liever geen regen, gezondheid en vooral geen ziekte. Ook de tegenstellingen in ons gevoelsleven ervaren we liever niet. We voelen onszelf liever gelukkig, dan verdrietig, vrolijk, in plaats van boos. We kunnen ons verliezen in werk om geen verdriet of woede te voelen. Als je donkere aspecten in je leven en jezelf wilt uitsluiten of bestrijden, geeft dat spanning. Het is geen garantie voor evenwicht en vrijheid.

Werkelijk in balans zijn, vraagt het vermogen om tegenstellingen te accepteren, te verenigen en te belichamen. Je lichaam vertelt je hoe je dat kunt doen. Het is de ingang naar je innerlijke wereld. Je leven krijgt daardoor meer rijkdom en diepte. Je leert volledig leven.

Rebalancing begint met het lichaam. Ons lichaam is onze basis, geeft ons grond. We zijn geaard in ons lichaam. Door middel van lichaamswerk kunnen de gewoontepatronen die in ons lichaam en onze geest bestaan, bewust worden. Hierdoor wordt het mogelijk om onze identificatie met lichaam en geest – die meestal een verkramping geeft – los te laten.

Door Rebalancing leer je deze kramp waar het lichaam en de geest aan gewend zijn geraakt te ontspannen. Deze ontspanning geeft een ervaring van welzijn, verandert onze waarneming en opent de dimensie naar aanwezig zijn zonder moeite.
Rebalancing helpt om van een staat van denken, naar voelen te gaan en van voelen naar de ervaring van zijn. Door aanwezig te zijn in het lichaam – en niet verwikkeld in het denken – wordt iedere ervaring in het lichaam een opening naar de innerlijke wereld. 

Praktijkgegevens

Deventer
06 4166 7974