Annemiek Heijnen

Welkom in Limburg,
welkom in Linne,
welkom in mijn praktijk LeefRuimte

Limburg, het land het Bourgondisch leven, Vastenoavendj en de zachte ‘G’ geboren en getogen en nog steeds wonende in Linne, een klein dorp aan de oevers van de Maas.

Als iemand me vraagt wie ben jij dan zou ik kunnen zeggen ik ben

dochter, ex vrouw, echtgenote van, moeder, pleegmoeder, bonusmoeder, oma , gastvrouw, diskjockey, leerkracht, Rebalancer.  In feite zijn het allemaal ‘rollen’ die op mijn pad zijn gekomen in dit leven. De grootste uitdaging op mijn levenspad is om mezelf te zijn met al die ‘rollen’ die ook onderdeel van mijn ik uitmaken. Het is voor mij een uitdaging om mijn eigen ruimte in te nemen, meer te mogen ontvangen en mijn te vrijheid leven met alles wie ik nog meer ben. Een uitdaging ja, maar ik geloof in de magie van het leven en ik leer steeds meer te luisteren naar het weten van mijn hart.

Door de jaren heen heb ik ervaren dat bij alles wat er op je pad komt je ego en patronen die uit levenservaringen zijn ontstaan je aardig in de weg kunnen zitten. Echter de magie van het leven is ook hier dat alles wat de mensen met wie we te maken krijgen op ons pad je spiegelen en dit in feite cadeaus zijn om uit te pakken zeg maar, ze aan te gaan.  Durven de flow van het leven telkens opnieuw open-minded aan te gaan is daadwerkelijk de magie toe laten in je leven. Magie is niet altijd in eerste instantie magisch, het kan zich aandienen als pijn, verdriet, rouw, boosheid, frustratie noem maar op. Het laat van zich horen en voelen op vele manieren, maar als je het daadwerkelijk durft aan te kijken, te voelen, te leven dan zal er ruimte, vrijheid en nieuwe mogelijkheden op je pad. Het leven wordt weer magisch!

Maar waar hebben we het eigenlijk over als we het over de magie van het leven hebben. Magie zit voor mijn gevoel overal in. Kijk maar eens in de ogen van je partner of je kind, of naar je hond of kat als ze je aankijken. Kijk eens naar eens naar de lucht, de wolken, bomen een mooi kristal. Wat zie jij? Voor mij zit magie in alles wat leeft. Maar zien we dan het fysieke of kunnen we ons verbinden met de ziel van dat wat we zien. Mijn werk als Rebalancer is zo bijzonder, omdat het voor mij voelt dat als mensen bij mij in de praktijk komen, ik echt in verbinding mag zijn met hun magie, hun ziel. De ziel heeft vele lagen, het leven heeft vele uitdagingen en deze kunnen letterlijk hun sporen op zielsniveau, maar ook zelfs tot op het bot achterlaten. Emoties die we ervaren kunnen soms zo intens zijn dat het even teveel is en ons lichaam bewaard ze dan ‘gewoon’ voor ons en laat ons ook een andere koers varen als het te veel is. Een ingenieus systeem dat naarmate ik ouder word zich meer en meer ontrafelt in mij.

Ieder mens doet ervaringen op in zijn leven; in een relatie, met familie, werk gerelateerd, vriendenkring of anders waarbij we worden uitgedaagd om in onze eigen kracht te gaan staan, opkomen voor jezelf. Hoe lastig dit soms ook is, luister naar het weten van je hart, volg je eigen flow, het leven reikt je deze uitdagingen uiteindelijk aan om weer terug te komen bij je eigen magie.

En daar waar het lastig wordt kijk, voel en luister ik graag met je mee, opdat je weer de magie, die door dat alles vertroebeld is geraakt, mag gaan zien en voelen en vooral weer mag gaan leven.

Mijn ’magische’ tools waar ik mee werk ik zijn o.a. mijn handen, humor, mijn levenservaringen, Rebalancing, Systemisch Werk op Zielsniveau, Familieopstellingen, Soul Retrieval en vele andere cursussen. Daarnaast heb ik vorig jaar samen met een collega een nieuwe ‘werkwijze’ ontwikkelt welk dit jaar ook als SKB erkende training voor therapeuten onder de noemer Aha Momenten aangeboden gaat worden. Meer informatie hierover kun je terugvinden op mijn website.

Annemiek Heijnen

Praktijk Leefruimte