Helmy Helmink

Helmy Helmink (1950) 

Sinds 2004 gediplomeerd Rebalancer. Ik heb een eigen praktijk en geef cursussen ontspanningsmassage vanuit de Rebalancingtechnieken. Samen met een collega heb ik zowel een basiscursus als een vervolgcursus ontwikkeld die ook landelijk succesvol is geworden.

Daarnaast ben ik sinds 2006 Avatarmaster.

Het intensieve contact met mensen loopt als een rode draad door mijn leven. Ik ben omstreeks 1970 begonnen als verpleegkundige, gespecialiseerd in cardiocare en intensivecare.

Later ben ik als particulier verpleegkundige werkzaam geweest in de terminale thuiszorg.

Eind jaren 80 heb ik een grote ommezwaai gemaakt en heb ik de kunstacademie (AKI) in Enschede gedaan. Het thema ontmoetingen stond vele jaren centraal in mijn beeldend werk, dat zich via  ruimtelijk werk en fotografie langzaam in de richting beeldend theater en performances ontwikkelde. Het uiteindelijke resultaat waren blind dates die op mijn atelier plaatsvonden, één op één ontmoetingen tussen kunstenaar en publiek. Het zintuiglijke van deze ervaringskunst, het focussen op één persoon, zette mij aan om de Rebalancingopleiding te volgen. Na het behalen van het diploma ben ik in Zwolle mijn praktijk begonnen, inmiddels aangesloten bij de VNT. Het hele jaar door geef ik zowel basis- als vervolgcursussen.

Rebalancing is voor mij een pad van zelfonderzoek. Door levendige liefdevolle aanraking nodigen we het lichaam uit zichzelf opnieuw te herinneren en kunnen we helpen te ontvouwen, te ontwarren. De ontmoeting met de mens speelt altijd in het heden, in het nu. Maar het verandert het ervaren van wat geweest is, het persoonlijk verleden en geeft volgens mij sterke inzichten voor de toekomst.

 

Praktijkgegevens

Zwolle
038-4657639
helmyhelmink@home.nl
www.helmyhelmink.nl