Irma Lok

Rebalancer Irma Lok

Jezelf blijven voelen

Leuk dat ook ik iets mag vertellen over Rebalancing en mijn leven als Rebalancer.
Elke keer weer ben ik geraakt door hoe mooi het is om een Rebalancing sessie te mogen geven en ook te ontvangen. Graag deel ik daar meer over met jullie.

Het is zo belangrijk om jezelf te blijven voelen, om elke keer weer dichterbij jezelf te komen staan. Dat is wat Rebalancing doet. Rebalancing is kort gezegd niets anders dan onderzoek doen naar, en voelen in: ‘hoe verhoud ik me tot de wereld buiten me’. Dat houdt ook in dat we in Rebalancing niet fixen, niets willen veranderen. Simpelweg omdat we mensen benaderen als hele mensen, als vol en volwaardig, als compleet, als wezenlijk vrij.

Het gaat er ons in Rebalancing om je precies te willen ontmoeten daar waar je bent. En juist dát heeft mij ontzettend veel gebracht sinds ik in 2008 in aanraking kwam met Rebalancing. Ook letterlijk door de aanraking, omdat ik net als heel veel andere mensen, veel te weinig ben aangeraakt.

De keren dat ik naar een fysiotherapeut, een acupuncturist of de huisarts ga realiseer ik me: ‘we hebben een wereld gecreëerd met elkaar die ervan uit gaat dat er problemen zijn die we moeten oplossen’. Probleemgericht, ziektegericht, behandelingsgericht en dus word je benaderd op een manier dat je niet oké bent zoals je nu bent, je moet ‘anders zijn’.

Als er íets is wat ik geleerd heb, dan is het: mensen niet willen veranderen, mensen willen zichzelf zijn. Dat is waar ik zelf ontzettend veel aan heb gehad en nog steeds veel aan heb in mijn eigen groei. Het is een bloei en groei in wijsheid, in weer in contact komen met je innerlijke wijsheid, een weg naar steeds meer ruimte en vrijheid. Een weg die nooit stopt.

Rebalancing heeft mij geholpen om het voelen in te zetten wanneer ik in contact ben met mijn huisarts of een andere professional. Want als ik mag voelen, dan kan ik er wat mee, precies daar waar ik iets te voelen heb. Dan komt er ook bewustzijn in. En dán kan er bij mij iets gebeuren en kan ik ontspannen.

Het houdt in dat ik me ook in de zorgwereld op mijn plek voel, als ik op diezelfde manier met mensen kan omgaan. Dan merk ik dat mensen al heel veel hebben aan eenvoudige dingen als ademhalingsoefeningen en het vergroten van lichaamsbewustzijn, dan gaan ze meer ontspannen en wordt hun draagkracht vergroot.

Rebalancing heeft mij veel gebracht! Zo kan ik nu veel meer aanwezig zijn in het moment, waar ik ook ben, in contact met wie dan ook. Als ik een verkramping ervaar, kan ik er onderzoek naar doen: ‘wat gebeurt er nu?’. En als dat even niet lukt, dan ga ik naar een collega Rebalancer. Daar onderzoek ik dat en kom ik weer dichter bij mezelf. Ik ontdek dan wat ik telkens doe, namelijk dat ik in die buitenwereld mezelf klem zet in mijn vrije staat.

Het houdt ook in dat ik steeds meer durf te staan voor wie ik wezenlijk ben. Weten wat bij mij past en keuzes kunnen maken die daarbij horen waardoor ik minder strijd hoef te voeren. Mezelf niet hoef te bewijzen, minder bevestiging hoef te zoeken in ‘dat ik al oké ben’. Want daar ging het bij mij wel heel erg over voordat ik met Rebalancing in aanraking kwam.

Daarom gun ik iedereen Rebalancing, ongeacht achtergrond, cultuur, inkomen, betaald of onbetaald werk, diagnoses en indicaties. Het is mijn overtuiging dat Rebalancing goed is voor iedereen.

Mijn hoop is dat er in de transitietijd waarin we nu leven, daar steeds meer bewustzijn op komt. Dat dát het allerbelangrijkste is. Dat we leven in een wereld van eenheid waarin iedereen met elkaar verbonden is en dat alles verbonden is met elkaar. Hoe meer je verbonden bent met jezelf, hoe meer je ook in verbinding kan staan met je omgeving. Het begint dus altijd met jezelf, in jezelf. En dat je daarbij  ontdekt: ‘alles is er al!’.

Mocht je interesse (meer) zijn gewekt, dan nodig ik je uit om het zelf te gaan ervaren. Want dat is de enige manier: het zelf ervaren. Ik wens ook jou een mooie weg toe, in bewustwording, in lichaamsbewustzijn creëren en dichterbij je innerlijke vrije staat komen. Je bent van harte welkom bij een Rebalancer, die vind je op deze website.

Alle goeds en alle liefs van mij gewenst!

Irma Lok, Vollenhove