Michele Zijlstra

Michelle Zijlstra

Mijn naam is Michele Zijlstra en sinds 2007 heb ik een full-time praktijk voor Rebalancing in Beetsterzwaag in Friesland.

‘Ontdekken’ loopt als een rode draad door mijn leven. Ik ben een dochter van Nederlandse ouders, maar in Australië geboren. Mijn ouders hadden een grote drang om te ontdekken, met als gevolg dat we in verschillende landen hebben gewoond en veel zijn verhuisd. Zodra ik volwassen was, ging ik ook de wijde wereld in op ontdekkingsreis. Ik voelde me nergens echt thuis. Dat ging zo door tot mijn veertigste: toen was ik uitgereisd! Het reizen bracht me niet meer voldoening en ik voelde dat ik iets anders met mijn leven wilde. Met mijn man en dochter zijn we toen definitief in Nederland gevestigd.

Ik begon met een opleiding creatieve therapie, maar voelde al snel dat ik liever iets op het gebied van lichaamsgerichte therapie wilde. Verschillende mensen attendeerden mij op Rebalancing en aanraking. Dat vond ik best eng. Bij ons thuis werd er niet aangeraakt; ik had er niets mee! Toch besloot ik een sessie te ervaren. Ik lag op de massagetafel en werd aangeraakt en tot mijn grote verrassing gebeurde er van alles in me. Ik werd emotioneel en herinneringen van vroeger kwamen voorbij. Aan het einde van de sessie wist ik met zekerheid dat dit bij me paste en ik ging de opleiding doen!

Wat heeft Rebalancing mij gebracht?

Met Rebalancing ging ik mijn innerlijke wereld ontdekken. Daarvoor was ik meer naar buiten gericht. De aanraking hielp mij om in contact te komen met mezelf en met wat er in me leefde. Het voelde als thuiskomen! Ik ontdekte een rijkdom van binnen: emoties en gevoelens, overtuigingen, oude pijn, overlevingspatronen, maar ook kwaliteiten zoals kracht, vertrouwen en zelfcompassie.

Ik had nooit geleerd om op een gezonde manier met mijn emoties om te gaan. Ze waren nooit welkom geweest. Er was me altijd verteld om niet te huilen, niet boos te zijn, hard te werken en om flink en lief te zijn! Mijn emoties bleken me veel te vertellen. Door ze niet meer op te kroppen, me af te sluiten, te ‘pleasen’ of te gaan piekeren, maar mijn emoties toe te laten, kon ik ze juist loslaten. Er kwam dan meer rust, ontspanning en inzicht. Ze vertelden me waar ik behoefte aan had en ik leerde vooral beter voor mezelf te zorgen. Doordat ik meer contact kreeg met mezelf en meer mezelf werd, werd het contact met andere mensen ook anders. Echter en dieper. Dat was ook mijn verlangen.

De lichamelijke pijn in mijn lichaam, waar ik al jaren last van had, loste langzaam op. Vóór Rebalancing heb ik jarenlang met verschillende therapieën geprobeerd om van de pijn af te komen, maar dit was het eerste dat hielp. De invloed van emoties en overtuigingen op mijn gezondheid was voor mij overduidelijk.

Het leven bracht mij nieuwe uitdagingen, zoals ervaringen van verlies, en ik kan hier nu beter mee om gaan; mijn vertrouwen is gegroeid. Ik laat mijn gevoelens toe, zonder mezelf erin te verliezen, ben zachter voor mezelf en beter in staat om keuzes te maken die echt bij me passen.

Wat inspireert mij om zelf een praktijk hierin te hebben?

Na de Rebalancing opleiding heb ik nog vele opleidingen gevolgd, omdat ik nu eenmaal leergierig ben en graag ontdek, maar ook omdat ik me onzeker voelde en zorgvuldigheid voor mij belangrijk was. Andere lichaamsgerichte opleidingen zoals Systemisch Werk (familieopstellingen) via aanraken, energetische healing en Somatic Traumatherapie hebben bijgedragen aan meer kennis en vaardigheden. Afhankelijk van de hulpvraag kan ik verschillende methoden inzetten. De basis van alle methoden is het lichaam. Je lichaam is een bron van wijsheid en tot de dag van vandaag blijft het mij verrassen wat het lichaam je kan vertellen als je ernaar luistert!

Rebalancing is voor mij een prachtige natuurlijke wijze van genezing, die uitgaat van de connectie tussen lichaam en geest. Het geeft mij veel voldoening om met mijn cliënten op reis te gaan om te ontdekken wat er allemaal in ze leeft. Voor mij is het belangrijk dat het helder is waar ze tegen aan lopen, waar het zich wringt en vooral waar ze naar toe willen! Als dat verlangen helder is, kunnen ze stap voor stap de weg daar naar toe vinden. De antwoorden zitten in ons en de wijsheid en kracht is er. Alles is er al, maar het is misschien nog niet helemaal ontdekt! Wat ik ook zo mooi vindt aan Rebalancing is dat alles er mag zijn en dat geeft zoveel ruimte en rust. Juist dat helpt om los te laten zodat energie weer kan gaan stromen.

Ik hoop met mijn werk een bijdrage te leveren aan verbinding. De verbinding met jezelf, je eigen natuur ontdekken en jezelf meer liefhebben. Van daaruit ontstaat vanzelf meer verbinding met de ander, heb ik ontdekt. Het gevolg is ook dat er meer verbinding en zorg voor de natuur om ons heen is. Dit is waar ik het ten diepste voor doe.

Michele Zijlstra, Beetsterzwaag (Fr)