Monique Blom

Monique Blom

“Leuk dat je in de spotlight komt!” Een cliënt waarmee ik net een traject heb afgerond dat uiteindelijk anderhalf jaar zou gaan duren heb ik verteld dat ik een stukje mag schrijven voor deze website. “Echt verdiend.” zegt ze, “Je hebt zoveel te bieden aan cliënten!”.

Oké … mijn eerste innerlijke reactie is: ‘Wie ik?’ En dat ondanks het feit dat ik al 13 jaar een eigen praktijk heb. Hm. Een oude bekende dus.

Het toelaten van complimenten, het erkennen van mijn eigen kwaliteiten en onzekerheden en er dan ook nog eens mee naar buiten komen, mezelf echt kwetsbaar maken, valt soms niet mee. Zelfs niet na 20 jaar Rebalancing ervaring.

Maar ik doe het toch. Want de keerzijde van mezelf niet kwetsbaar maken is mijzelf niet laten zien. Mijn eigen ruimte niet innemen. Mezelf verstoppen achter een masker, uit angst voor afwijzing (waarmee ik uiteindelijk mezelf afwijs). Dat kan niet de bedoeling zijn.

Rebalancing kwam op mijn pad toen ik 30 jaar was en ik al aardig wat ervaring had opgedaan met rug- en nekklachten, een burn-out, een depressie en hyperventilatie. Harde, maar – achteraf gezien – o zo leerzame confrontaties met mezelf.

Ik heb in die tijd heel wat therapeuten bezocht, van alternatief tot regulier, van ademtherapeut en osteopaat tot psychotherapeut. Het hielp allemaal een beetje, maar de echte ommezwaai moest nog komen. Die kwam toen ik letterlijk in de armen van een Rebalancer belandde!

Eén van de eerste dingen die je leert bij Rebalancing is dat je levensgeschiedenis zich weerspiegelt in je lichaam. Een Rebalancer “leest” dus je lichaam en werkt met wat hij ziet, voelt en ervaart in je lichaam en geest. Dat was best confronterend. Tegelijkertijd was de houding van de Rebalancer zo ontzettend liefdevol, speels, uitnodigend en zonder oordeel. Wat een kostbare spiegel om in te kijken en van te leren!

Sindsdien is Rebalancing ingebed in mijn eigen levenservaringen. Vragen die ik mijzelf en mijn cliënten daarbij stel zijn bijvoorbeeld: Waar ben ik authentiek en waar rem ik mijzelf af? Hoe ga ik om met pijnlijke ervaringen? Wat helpt mij om het verleden los te laten? Wat is mijn diepste verlangen? Wanneer val ik terug in oude patronen en wat kost dat en wat levert het me op? Hoe kan ik steeds maar weer vertrouwen op wat zich aandient?

Mijn leven is nu rijker, bewuster, meer ontspannen en speelser dan ooit. Alsof alle gebeurtenissen in mijn leven hebben geleid tot het moment waar ik nu ben…
Naast ‘kwetsbaar’ zijn woorden die intussen ook heel goed bij mij passen: krachtig, warm, vrolijk, nuchter, hartelijk, integer, intelligent, wijs, authentiek, compassievol, liefdevol, doortastend, humor en relativering.

Mensen die bij me komen in de praktijk staan vaak op cruciale momenten in hun leven en voelen dat het tijd is om de volgende stap te zetten in zichzelf. Vaak willen ze oude last afleggen. Dat kan een trauma zijn, verdriet, boosheid, angst, onzekerheid of bijvoorbeeld onmacht. Vaak zijn er fysieke klachten, is er sprake van emotionele pijn, of juist van een uitgeblust gevoel, zoals bij een burn-out.
Het verwondert en ontroert me steeds weer dat het verlangen en de moed om los te laten, om de sprong in het diepe te wagen groter is dan de angst! Daarom heb ik mijn praktijk de naam Oersprong gegeven. Mijn praktijk zit zowel in Noord-Brabant als Gelderland. Kijk voor actuele informatie op mijn website.

Hartelijke groet,

Monique Blom, Zuilichem (GLD) / Rheden (GLD)