Paul Rijken

De kunst van het JEZELF ZIJN

Jouw lichaam als wegwijzer

Helemaal zijn wie je werkelijk bent?
Weten wat je wilt en wat níet?
Leven vanuit een vrije en ontspannen staat?

Gun jouzelf jezelf, en leer door Rebalancing weer contact te maken met jouw ware, vrije aard.

Rebalancing nodigt uit tot bewust voelen wat er in je lichaam speelt.
Het leidt tot diepe ontspanning van lichaam en geest.
Tot een vitaler en vrijer leven…
… om te worden wie je werkelijk bent.

Ik geloof dat ieder mens kan zijn wie hij of zij werkelijk is. Een leven kunnen leven vanuit een vrije staat. Weer kwetsbaar mogen zijn en uitreiken naar anderen om zijn of haar verlangens kenbaar te maken. Om zich met anderen te verbinden. Want dat verlangen zit diep in ieder mens.

Het zijn al onze vroege ervaringen geweest die er toe hebben geleid dat we vaak moeite hebben om vrijuit te leven. We durven of weten niet meer hoe dit te doen. We hadden ons beschermd tegen situaties die we toen niet konden overleven. Het zijn deze beschermingsmechanismen die ons nu belemmeren vanuit een vrije staat te leven.

En het lichaam heeft dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het heeft de spanningen die het aanpassen met zich meebrengt opgeslagen. Vaak op een diep niveau. Dit kan uiteindelijk leiden tot allerlei lichamelijke en psychische klachten, zoals bijvoorbeeld piekeren, burn-out, futloosheid, slapeloosheid, hoofdpijn, spierpijn, ademhalingsproblemen en depressie. De kans is groot dat je, tevergeefs, probeert om met denken en piekeren jouw problemen op te lossen.

Missie

Ik zie het als mijn missie om mensen uit te nodigen weer kwetsbaar te zijn. Om te kunnen worden wie ze werkelijk zijn en te kunnen doen wat ze werkelijk willen. Rebalancing is daarbij één van mijn gebruikte methoden. Want het lichaam is direct en eerlijk, en geeft je – letterlijk – richting. Door jouw lichaam bewust te voelen geef je het de kans om jou die boodschappen door te geven die je op dat moment nodig hebt.
Ik word er blij van als mensen ervaren dat hun kwetsbaarheid de weg is naar verbinding met zichzelf, naar meer authenticiteit.

De tegenslagen in mijn leven leidden er toe dat ik in aanraking kwam met Rebalancing en als rebalancer mijn kennis en ervaring nu inzet om anderen te steunen in het ontdekken en leven van hun vrije, werkelijke aard.

Mijn speciale interesse gaat hierbij uit naar:

  • afweermechanismen, ontwikkeld tegen oude, verdrongen pijn uit de kindertijd
  • kind-bewustzijn, volwassen-bewustzijn
  • hoogsensitiviteit

Je kunt mij het beste typeren als vrolijk, betrokken, ondersteunend en bekrachtigend, zorgvuldig, diep invoelend, accepterend. Het is voor mij vanzelfsprekend om een veilige en vertrouwde sfeer te creëren waarin jij je kan ontspannen. Door zelf kwetsbaar te durven zijn kan ik jou helemaal ontmoeten in de aanraking.

Voor meer praktische informatie (werkwijze en tarieven) en informatie over mijzelf, kijk gerust op Verbind met jezelf.

Praktijkgegevens

Verbind met jezelf – Praktijk voor Rebalancing Lichaamswerk en Bewustwording

Locatie Arnhem
Home of Zen  –  Centrum voor mentale wellness en bewustwording
Velperweg 95, 6824 HH Arnhem
T  06 47 32 32 47
Locatie Hall (gemeente Brummen)
T  06 47 32 32 47

 

Paul Rijken