Paula Roosjen

Paula Roosjen

Op deze mooie vernieuwde site mag ik als eerste een stukje schrijven over mezelf als rebalancer. Wat een eer, maar ook spannend. Want als ik mensen iets over Rebalancing vertel, probeer ik telkens aan te sluiten bij de voorkennis van de ander. En dat is op deze plek natuurlijk lastig. Daarom neem ik je mee in mijn verhaal, in mijn zoektocht en wat Rebalancing mij bracht.

Het aansluiten bij en aanpassen aan een ander is één van mijn krachten. Alleen heb ik deze eigenschap in de afgelopen jaren ook leren kennen in een andere vorm:  een sterke overlevingsstrategie. Het beperkte me echter in mijn eigen vrijheid.

In 2009 liep ik vast. Dit was vlak na de bevalling van onze tweede dochter. Mijn lichaam protesteerde en begon met aanvallen van hyperventilatie. Wat een angst en spanning gaf dit voor mij. Ik voelde me letterlijk overspannen.

Nu werkte ik al jaren als logopedist en het paste bij mij om holistisch te werken. Zodoende herkende ik mijn klachten wel, maar om dan zelf te beamen dat het niet meer ging was moeilijk. Wat volgde was een jarenlang proces: een zoektocht naar wat ik nodig had. Eerst deed ik dat met begeleiding vanuit de reguliere gezondheidszorg. Dit hielp me wel weer aan het werk, maar het zette me onvoldoende in mijn kracht.

In 2010 volgde ik mijn eerste Rebalancing-sessie. Vanaf dat moment ging ik elke keer weer meer voelen, onderzoeken en doorleven. Natuurlijk maakte dat veel gevoelens en emoties los, maar dat proces heeft me telkens meer ruimte en vrijheid gegeven. Ik heb beter leren luisteren naar wat klopt voor mij. En elke keer als er weer iets te onderzoeken is, ben ik nieuwsgierig naar wat dit mij te vertellen heeft. Het zorgt voor balans in mijn leven.

Het voelde voor mij als een logische stap om zelf rebalancer te worden. Rebalancing geeft me plezier en energie om mensen als geheel te leren kennen. De wijsheid van het lichaam raakt me elke keer weer. Dat is zo anders dan hoe het denken werkt!

Mijn droom is om een plek te bieden aan mensen, waar het veilig is om samen stil te staan bij wat er speelt, ook al levert dit soms heel moeilijke en pijnlijke momenten op. Uit eigen ervaring weet ik, dat hierdoor zoveel ruimte en vrijheid in jezelf kan ontstaan: dat gun ik iedereen!
Paula Roosjen, Zwolle
LichamelijkerWijs