Piet Jan Hollemans

Piet Jan Hollemans

Dromen

In mijn kindertijd hingen de eerste foto’s van de maan aan het plafond boven mijn bed. Elke avond droomde ik van een reis door het universum en was ik een astronaut opzoek naar nieuwe avonturen.

Reizen

Tijdens mijn eerste Rebalancing sessie, jaren later, voelde het alsof ik door de ruimte reisde, door de ruimte van mijn eigen lichaam. Ik lag op mijn rug op tafel en de vingers van de Rebalancer hielden mijn schedelrand vast. Langzaam maar zeker begon mijn hele lichaam te ontspannen. Ik kon voelen hoe mijn hoofd leeg raakte en mijn lijf bij elke uitademing levendiger werd.

PJ Hollemans

Elke sessie die ik ontvang is een nieuwe reis door mijn lichaam. Ik ga bewust op zoek naar onbekende gebieden in mijn lijf, met als resultaat: zelfinzicht. Telkens weer voel ik nieuwe emoties die mij nieuwe inzichten geven.

Daarom heb ik mijn praktijk Apollo Rebalancing genoemd. Voor mij is Rebalancing een ontdekkingsreis door je lichaam.

Werken 

Negentien jaar had ik gewerkt als sales manager voor een familiebedrijf, en met plezier. Maar er kwam een nieuwe locatie, er kwam een grote verandering in de verkooporganisatie en mijn hoofd was vol. Ik draaide overuren, ik liep tegen een burn-out.

Luisteren naar mijn lichaam?

Dat had ik al jaren niet gedaan. Het werk ging altijd vóór, tot mijn lichaam niet meer kon.

Ontslag bleek precies wat ik nodig had om mijn leven weer kleur te geven. Het begon met een tweejarige persoonlijkheidstraining en bij Van Ede & Partners kwam ik in een outplacement traject.

Veranderen

De bekende astroloog Jan Bartelsman adviseerde me om een afspraak te maken met een Rebalancer. En hier veranderde mijn leven. Ik voelde direct: dit is waar mijn lijf naar verlangde en wat ik nodig had. Er kwam rust en ruimte in mijn hoofd en ik begon te voelen. Het inspiratiejaar van de Rebalancing opleiding begon enkele weken later en ik stapte in.

Ontdekken

Het inspiratiejaar was thuis komen in mijn lichaam. Ik wist niet dat ik als jongetje zoveel ervaringen en emoties had weggedrukt. Ik was de beste geworden in het verdwijnen achter mijn glazen muur. Anderen konden zien wat ik niet zag, mijn lichaamtaal. Mijn ouders waren gescheiden toen ik vijf was, en daarna heb ik mijn vader ongelooflijk gemist. Mijn kwetsbaarheid, raakbaarheid en gevoeligheid heb ik allemaal weggemoffeld, besefte ik in de loop van vele Rebalancing sessies. Ik moest sterk zijn om te overleven en om mijn moeder te helpen; niemand mocht zien hoe verdrietig en alleen ik was. Wat het lichaamswerk me óók leerde, is dat mijn kwetsbaarheid mijn kracht is. Want kwetsbaarheid is gevoeligheid, openstaan voor wat er speelt, niet alleen in mezelf maar ook in anderen.

Werken met mijn handen 

Tijdens de coaching sessies bij van Ede & Partners kwam duidelijk naar voren dat ik niet langer met mijn hoofd wilde werken, maar met mijn handen. Ik wilde lichaamsgerichte therapeut worden en besloot ook de opleiding tot Shiatsu therapeut te volgen. Nu ben ik Rebalancer met een unieke combinatie van Rebalancing & Shiatsu in mijn eigen praktijk.

Luisteren, voelen, registreren 

Door naar binnen te kijken wordt buiten ook helder. Het lichaam is een prachtig en ingewikkeld instrument dat ons enorm veel informatie kan geven over onszelf, de anderen en de wereld om ons heen – als we maar kunnen luisteren, voelen, registreren.

Tijdens mijn opleidingen heb ik twee jaar vrijwilligerswerk gedaan bij Nieuw Unicum, een expertise centrum voor MS patiënten in Zandvoort. Hier kreeg ik de inspiratie en passie om in de toekomst te onderzoeken wat Rebalancing voor deze mensen kan betekenen.

Het lichaam liegt niet. Na een Rebalancing sessie zien mensen er niet alleen anders uit – hun kijk op hun leven is vaak ook een beetje anders geworden. Helderder, gezonder, wijzer. Door in lijn met je eigen waarheid te gaan leven ontstaat vaak spontane remissie van gezondheidsklachten.

De ruimte in, vrij zijn, mogen voelen wat er te ontdekken is in het heelal van je eigen lijf en daarna veilig landen met je voeten op de aarde: daar ga ik voor. Dat is Apollo Rebalancing.

Mission possible.

Piet Jan Hollemans

Apolllo praktijk voor Rebalancing & Shiatsu in Gouda