Tasha Visman

Tasha Visman

Ik ben Tasha Visman, Rebalancer en Balans Expert

Met mijn praktijk RebalanceYourself in Soest help ik balanszoekers die uitdagend werk en liefdevol ouderschap willen combineren. En die op zoek zijn antwoorden vanuit hun eigen binnenwereld, voorbij het denken en in contact met hun gevoel, hun diepere ik. Zodat ze vol zelfvertrouwen en met veel energie hun eigen werk- en levenspad kunnen bewandelen.

Had ik dit artikel vijf jaar geleden geschreven, dan had hier iets heel anders op papier gestaan. En had je zeker geen lachende vrouw op de foto gezien…

‘Toen en nu’, een wereld van verschil

Tot 2014 was stress mijn tweede natuur. Van huis uit leerde ik de lat voor mezelf heel hoog te leggen. En had ik mijn hele leven geprobeerd te voldoen aan ‘het perfecte plaatje’, zodat mijn ouders, partner, kinderen en leidinggevenden blij met me waren. Ik was vooral bezig met het anderen naar hun zin te maken.

Daarbij had ik pijnlijke ervaringen achter slot en grendel opgeborgen. En dat waren best een paar heftige…Zoals het verlies van mijn vader toen ik zo klein was dat ik het me niet kon ‘herinneren’ (yeah, right!). En mijn middelste kind van toen net drie begeleiden bij chemokuren, terwijl ik op het punt stond te bevallen van mijn jongste. Dat was een zware kraamtijd, kan ik je vertellen. De makkelijkste manier om te overleven was vanuit mijn hoofd, ver weg van mijn gevoel.

Maar diep van binnen voelde ik me uitgeput, eenzaam en onbegrepen

Na een periode van overspannenheid door de stressvolle thuissituatie was ik blij dat ik weer aan het werk kon. Ik zette een denkbeeldige streep onder ‘alle gebeurtenissen’ en richtte me (onbewust!) weer op het voldoen aan ‘het perfecte plaatje’. Tot het wéér misging….Twee jaar later had ik mezelf over de kop gewerkt.

Ik wilde zó graag relaxter in het leven staan maar ik wist niet hoe…

De hulp die ik had gekregen was vooral gericht op het begrijpen (met mijn hoofd) van hoe dingen in mijn leven gelopen waren. En niet op het verwerken van diep weggestopte emoties. De grote ommekeer kwam toen ik Rebalancing ging ervaren. Ik maakte kennis met kanten van mezelf die ik mijn leven lang niet onder ogen durfde te komen.

Ik liet los wie ik dacht te moeten zijn

De deur uit met mijn perfectionisme, weg die hoge lat en exit met mijn controle drang.
Voortaan negeerde ik de aannames en strenge oordelen die non-stop door mijn hoofd vlogen. Ik leerde dat ik mocht leven vanuit rust, ontspanning en vertrouwen. En uit de ‘go-go-go-stand’! Vanaf toen mocht ik mijn eigen koers varen en zijn wie ik ben: vol levensvuur en gevoelig tegelijk.

Met de stroom mee drijven

Ik leerde de stroming van de rivier juist te volgen en voelde de energie weer mijn leven instromen. Wat een cadeau dat ik mijn eigen balans nu zelf kan bijsturen als het nodig is en dat ik geleerd heb dat ik helemaal top ben zoals ik ben. En dat gun ik iedereen: jezelf mogen laten zien zoals je bent (ja, echt!). Met alles erop en eraan. En dat je je eigen koers durft te varen. Het geeft een onbeschrijfelijk gevoel van vrijheid.

Nu help ik graag andere balanszoekers

Zodat ze de energie, zin en tijd overhouden voor de dingen die voor hen belangrijk zijn. Via Rebalancing breng ik hen in contact met hun eigen gebruiksaanwijzing en groeien ze naar een nieuw evenwicht tussen voelen, denken en doen.

Wat me echt blij maakt in dit werk?

Als cliënten zien dat een gelukkiger leven écht mogelijk is, zonder overspannen te raken of in een burn-out terecht komen of hier juist goed uit willen komen. Dat ze voelen dat ze zelf de regie hebben over hun eigen leven. Dat ze het leven kunnen leiden dat bij hén past. En dat ze zelf de sleutel hiervoor in handen hebben. Zonder afhankelijk te zijn van anderen.

En weet je waar ik dit werk stiekem écht voor doe?

Voor nog iets groters en mooiers: een ouder in balans heeft direct een positief effect op het gezin en naaste omgeving. En dat maakt mij heel blij. Een hecht gezin dat in liefdevolle verbinding met elkaar leeft, samen (op)groeit en zo de wereld harmonieuzer maakt met alle authenticiteit en openheid.

En dankzij Rebalancing lees je nu over een moeder van (weer) drie gezonde kinderen die haar levenspad gevonden heeft, haar hart durft te volgen en haar gezin en verdere omgeving daar nu ook in aanmoedigt. En dát maakt dat je een lachende vrouw op bovenstaande foto ziet…

Wil je ervaren wat Rebalancing jou kan brengen? Kijk of er een Rebalancer in jouw buurt zit en neem die stap om een afspraak te maken. Laat je verrassen door alle wijsheid die diep van binnen in je verscholen ligt!

Liefs,

Tasha Visman

Rebalance Yourself