Gerard Mintjes

Rebalancer Gerard Mintjes

Wat leuk om hier in de spotlight te mogen staan! Ik neem het stokje over van mijn collega Paula Roosjen. Ik ben Gerard Mintjes, 45 jaar en heb een praktijk voor Rebalancing® in Leeuwarden.

Voordat ik aan de Rebalancing opleiding begon had ik een praktijk voor ontspanningsmassage en was vooral bezig met de ander het zo comfortabel (lees: ontspannen) mogelijk te maken. Dat paste precies in de opgebouwde patronen vanuit mijn geschiedenis: ik kon o zo goed voor de ander zorgen en mijn best doen opdat de ander het goed had. In de opleiding kwam ik er achter dat ik dit deed omdat het voor mezelf ook comfortabel was wanneer ik voor een ander zorgde. Zo hield ik de boel onder controle, uit angst voor afwijzing of dat het te spannend voor me zou worden wanneer het over míj zou gaan. Maar er was iets in mij wat daar klaar mee was: het kostte veel energie, al dat zorgen-voor. Dit had me al een burn out bezorgd, notabene. Hoe moest ik dat veranderen? Zo werd de opleiding een zoektocht en vooral – een ontdekkingstocht naar mezelf. Contact met mezelf.

Ik ontdekte hoe het is om te zijn met wat er is. Zo leerde ik door te voelen en daar te blijven er iets van binnenuit ontvouwde waarvan ik zeker wist: dit is helemaal waar! hier ben ik helemaal echt! Ik voelde mezélf, en dat was ik niet zo gewend. Ik was immers altijd maar gericht op anderen. Dit ‘nieuwe voelen’ had iets onwennigs, maar het voelde ook goed!

Nu is het een paar jaar later en dit gegeven boeit me nog steeds enorm. Ik kan nog steeds goed zorgen voor, maar ik ben er zelf veel meer bij. Ik durf mezelf en de ander uit te dagen in het contact, en dat geeft me energie. Ik geniet van het geven van sessies.

Het lichaam kent geen problemen. Wat wel een ‘probleem’ is, is wanneer we het contact verliezen met ons voelen en in het domein van het hoofd (denken) gaan leven. In een Rebalancing-sessie wordt contact gemaakt met wat er in je leeft, zonder dat er iets aan jou ‘gefikst’ zou moeten worden. Het uitgangspunt is dat er niets hoeft te veranderen om jezelf te mogen zijn. Alles is juist welkom, precies zoals je bent en wat je voelt. Dat voelt als thuiskomen, in Jezelf.

Nieuwsgierig? Dan nodig ik je bij deze uit om je nieuwsgierigheid te volgen en ‘zomaar’ een afspraak met een rebalancer te maken!

Gerard Mintjes, Leeuwarden