Grada den Blanken

In de spotlight staan

Uitgenodigd om in de spotlight te staan, voel ik me vereerd. Mijn ego is blij. Aandacht voor mij, boerendochter uit een groot gezin blijft aantrekkelijk. Dat ben ik me bewust. En komend uit een gezin met een depressieve vader, en zelf dat depressieve goed kennend, zoek ik naar steun vanuit mijn lichaam.

Ruimte

Al vanaf mijn studietijd zocht ik naar: meer ruimte in mijn lichaam te ervaren, en meer ruimte, los van mijn denken, te ervaren. Meer vrijheid en acceptatie om te zijn wie ik ben. Naast mijn betaalde baan, volgde ik verschillende vormen van persoonlijke ontwikkeling.  

Een cursus emotioneel lichaamswerk beviel me heel goed. En, omdat er geen vervolg was, heb ik deze zelfde cursus, met een cd met oefeningen wel 4 keer gedaan. En pas, toen ik eind 50 was, ontdekte ik rebalancing.  En na het eerste jaar van de opleiding kon ik niet stoppen, en ben rebalancer geworden. Toen ik laatst een kaartje trok met de vraag: “Wat is het beste besluit dat je genomen hebt in je leven?”, was mijn antwoord direct: de opleiding rebalancing gaan doen.

Vrijheid

Rebalancing brengt me zelfinzicht, verdieping in de innerlijke wereld met behulp van lichaamswerk, emotionele bewustwording, zelfonderzoek en meditatie. Het lichamelijke spreekt me erg aan. De dynamische meditatie haalt me uit kramp in mijn lichaam. Ik voel me vrij na deze meditatie. Ook de andere meditaties van Osho, , maken me vrij van kramp. En dicht bij wie ik ben en waar ik ben. Eigenlijk zou ik elke dag willen mediteren; nu gebruik ik de meditatie als een ehbo. Waar ben ik op dit moment; wat speelt er nu?

De taal van het lichaam

Aan mijn cliënten geef ik mee, wat past bij het moment. Zelfonderzoek. Wat wil je lichaam je zeggen; dat noem ik: “de taal van het lichaam”. Altijd aanraking op de massagetafel. Ook huiswerk meegeven, wat ik in een rebalancing training als zeer ondersteunend heb ervaren. Bijvoorbeeld, schrijf elke dag 3 positieve gebeurtenissen op.
Door een (kleine) rebalancing praktijk te hebben, blijf ik wakker. Enerzijds kan ik “nieuwe” dingen die ik leer, in een masterclass bijvoorbeeld, gebruiken. En ik ervaar het werken met cliënten als een win-win situatie. Ik ben leergierig en blijf leren.

Grada den Blanken