Simone van Vliet

Vertrouwen in het lichaam

Vertrouwen in het lichaam

Mijn naam is Simone van Vliet en sinds 2010 heb ik inmiddels een fulltime Praktijk voor Rebalancing voor Kind en Volwassene in Diever. Tussen Zwolle en Groningen.

Wat heeft er toe geleid, dat ik Rebalancer ben geworden?

Geboren in het westen van Nederland en in 1997 verhuisd naar Drenthe voor de ruimte, rust en vrijheid om hier te wonen en te zijn wie ik ben.

Vanuit de middelbare school gaan werken in de financiële sector bij verzekeringskantoren en banken. Werken, in de avonduren studeren, carrière maken en veel reizen met de rugzak, soms zelfs op de fiets, naar Indonesië, Thailand, India, Nepal, Laos, Cambodja, Vietnam.

Al reizend door deze landen voelde ik de ruimte die dat geeft. Ruimte om te mogen zijn, contact leggen met mensen in deze landen. Ik hoefde in deze landen niets anders dan reizen, mensen ontmoeten, heerlijk eten, culturen zien, hoe leven de mensen, hoe gaan ze met elkaar om, wat een rijkdom om dat te mogen beleven.

En wat was dan de overgang naar het werken in Nederland in de financiële sector dan soms zwaar, vooral terugkomend van een heerlijke reis zonder stress, werkdruk of constant met mijn hoofd in de studieboeken.

Het werken met klanten, ik werkte in de buitendienst en ik kwam dan bij de boeren thuis of bij de ondernemers. En als ik dan zittend aan de keukentafel bij een boer al kletsend over hoe ze het bedrijf runnen en hoe alles werkt. Altijd even de melkstal in, even langs bij de koeien of soms in die tijd mocht ik tussen de varkens lopen, wat was dat fijn! Ik hoefde even niet aan alle administratieve zaken te denken, ik hoefde me alleen bezig te houden met deze mensen.

Al wonend in het mooie, rustige Drenthe ben ik in het jaar 2005 toch maar eens gaan zoeken naar een opleiding die echt bij mij past. Nou het internet tijdperk was gelukkig al begonnen en typte ik doodleuk – balans – in, daar was ik naar op zoek. Ik wilde met mijn handen werken en balans in mezelf vinden. En jawel toen stuitte ik op de opleiding Rebalancing. Het bestaat echt zo’n opleiding!

Wat heeft Rebalancing mij gebracht?

Wat begon als een start met een opleiding om met mij handen te werken in plaats van met mijn hoofd is een zoektocht om steeds meer mezelf te mogen zijn. Ruimte. Innerlijke wereld. Aanraken met aandacht.

En tijdens de opleidingsjaren van Rebalancing heb ik een dochter gekregen. Wat een prachtige ontdekking!

Mijn eigen grenzen kennen, stoppen met aanpassen, voelen wat er aan de hand is, wat is echt en wat niet. Mijn eigen hoogsensitiviteit accepteren. Dat anders zijn mag. Aanraken is van levensbelang, net als zuurstof.

Bewust in het leven stappen met al zijn leuke en minder leuke kanten.

Wat inspireert mij om een praktijk in Rebalancing te hebben?

Toen ik startte met mijn praktijk in 2010 was het vooral zoeken naar welke manier van behandelen past bij mij en bij mijn klanten. Ik werk met kinderen en volwassenen.

Inmiddels nu in 2019 is dat steeds duidelijker geworden. Het inspireert mij om klanten te laten ontspannen en dat ze meer ruimte in hun lichaam mogen ervaren. Ik leer de klanten dat ze bepaalde trauma’s, pijnen, verkrampingen enzovoort bewust mogen loslaten. Hierdoor ontstaat er ruimte in het lichaam.

Ik leer kinderen, hoe ze krachtig en sterk op hun eigen benen mogen staan. Dat deze kinderen er mogen zijn, hoe ze ook zijn.

Ik zorg dat de klanten vertrouwen in hun lichaam terugkrijgen. Een mens hoeft het niet alleen te doen, af en toe heeft een mens een ander mens nodig om door te kunnen gaan.

In mijn praktijk creëer ik bewust ruimte voor de klant!

Simone van Vliet

Praktijk voor Rebalancing